Veelgestelde vragen backup

Wat is backup?

Online backup is een stukje ruimte op een externe harde schijf waar een kopie van al je bestanden bewaard wordt. Met backup ben je er altijd van verzekerd dat je bestanden extern veilig opgeslagen staan zonder dat deze verloren gaan.

Wat is de levertijd van online backup?

Nadat je het bestelproces afgerond hebt en de betaling ontvangen is, zal direct een online backup account aangemaakt worden. Je ontvangt de instellingen per e-mail en kunt dan direct aan de slag gaan.

Wat is het meest geschikte online backup account voor mij?

Afhankelijk van het aantal bestanden dat je op wilt slaan in het online backup account en het aantal computers dat je wilt aansluiten op het account, kun je kiezen voor MijnBackup Basic of MijnBackup Pro. Wil je voor 1 computer een backup maken en blijft de totale bestandsgrootte van al je bestanden die je wilt opslaan onder de 512 GB? Dan kun je kiezen voor MijnBackup Basis. Wil je meerdere computers aansluiten en is de totale bestandsgrootte groter dan 512 GB? Kies dan voor MijnBackup Pro.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om klein te beginnen en het pakket in een later stadium te upgraden.

Hoe log ik in op het control panel van mijn Backup account?

Je kunt inloggen op je backup account via de persoonlijke link die wij je toesturen nadat het pakket opgezet is.

  • Ga naar jouwpersoonlijkenaam.mijnbackup.nl
  • Voer bij ‘E-mailadres’ het opgegeven e-mailadres in
  • Vul bij ‘Wachtwoord’ het toegestuurde wachtwoord in

Hoeveel bestanden kan ik in mijn backup kwijt?

Afhankelijk van de soort bestanden (documenten, foto’s, muziek, film), kun je meerdere of ontelbaar veel bestanden kwijt in het Online Backup account. Door eerst via je huidige computer na te gaan hoeveel ruimte de bestanden op de computer innemen, weet je ongeveer hoeveel bestanden je via MijnBackup op kunt slaan. Voor de meeste gebruikers biedt 512 GB voldoende ruimte om een backup te maken van de gehele computer.

Hoe kan ik mijn backup acount upgraden?

Je kan een bestaand backup account upgraden door een support ticket aan te maken via het klantaccount. Vermeld duidelijk om welk backup account het gaat en wij zorgen ervoor dat de upgrade doorgevoerd wordt. De kosten van het nieuwe backup account worden automatisch verrekend met eerdere betalingen.

Wat is de minimale contractperiode van een backup account?

Je neemt een backup account af per jaar. MijnHosting hanteert verder geen opzegtermijn. Dit betekent dat het product automatisch niet verlengd wordt, wanneer je de factuur niet binnen de termijn voldaan hebt.

Wat is de factureringstermijn van backup?

De factureringstermijn van online backup geschiedt op jaarlijkse basis.

Hoe kan ik de bestelling van mijn backup account annuleren?

Voor het annuleren van de bestelling, kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Houdt er rekening mee dat het herroepingsrecht niet opgaat als je een zakelijke klant bent. Maak via het klantaccount een helpticket aan en geef aan welk product je wenst te annuleren.

Hoe kan ik mijn backup account downgraden?

Een downgrade van je backup account kan je via het klantaccount op de volgende manier aanvragen:

  • Log rechtsboven in op het klantaccount (rechtsboven in dit scherm)
  • Klik op ‘Helpticket opgeven’
  • Selecteer de afdeling ‘Verkoop’
  • Geef aan om welk backup account het gaat