Veelgestelde vragen opslag

Wat is online opslag?

Online opslag is een stukje ruimte op een externe harde schijf waar je alle bestanden op kunt slaan. Via deze extra externe schijf heb je de mogelijkheid om de opgeslagen bestanden vanaf ieder apparaat te raadplegen en via iedere computer te bewerken (waar de software geïnstalleerd is). Bovendien wordt er via MijnOpslag altijd een extra backup bewaard zodat je nooit meer belangrijke gegevens kwijt raakt.

Wat is de levertijd van online opslag?

Nadat je het bestelproces afgerond hebt en de betaling ontvangen is, zal direct een online opslag account aangemaakt worden. Je ontvangt de instellingen per e-mail en kunt dan direct aan de slag gaan met de installatie van MijnOpslag.

Wat is het meest geschikte online opslag account voor mij?

Afhankelijk van het aantal bestanden dat je op wilt slaan in het MijnOpslag account, kun je kiezen voor MijnOpslag Basic of MijnOpslag Pro. Blijft de totale bestandsgrootte van al je bestanden die je wilt opslaan onder de 512 GB? Dan kun je kiezen voor MijnOpslag Basis. Heb je behoefte aan meer ruimte? Kies dan voor MijnOpslag Pro

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om klein te beginnen en het pakket in een later stadium te upgraden.

Hoe log ik in op het control panel van MijnOpslag account?

Je kunt inloggen op MijnOpslag via de persoonlijke link die wij je toesturen nadat het pakket opgezet is.

  • Ga naar jouwpersoonlijkenaam.mijnbackup.nl
  • Voer bij ‘E-mailadres’ het opgegeven e-mailadres in
  • Vul bij ‘Wachtwoord’ het toegestuurde wachtwoord in

Hoeveel bestanden kan ik via MijnOpslag kwijt?

Afhankelijk van de soort bestanden (documenten, foto’s, muziek, film), kun je meerdere of ontelbaar veel bestanden kwijt in het MijnOpslag account. Door eerst via je huidige computer na te gaan hoeveel ruimte de bestanden op de computer innemen, weet je ongeveer hoeveel bestanden je via MijnOpslag op kunt slaan. Voor de meeste gebruikers biedt 512 GB voldoende ruimte.

Hoe kan ik MijnOpslag upgraden?

Je kan een bestaand account upgraden door een support ticket aan te maken via het klantaccount. Vermeld duidelijk om welk backup account het gaat en wij zorgen ervoor dat de upgrade doorgevoerd wordt. De kosten van het nieuwe opslag account worden automatisch verrekend met eerdere betalingen.

Wat is de minimale contractperiode van een MijnOpslag account?

Je neemt een MijnOpslag af per jaar. MijnHosting hanteert verder geen opzegtermijn. Dit betekent dat het product automatisch niet verlengd wordt, wanneer je de factuur niet binnen de termijn voldaan hebt.

Wat is de factureringstermijn van MijnOpslag?

De factureringstermijn van MijnOpslag geschiedt op jaarlijkse basis.

Hoe kan ik de bestelling van mijn opslag account annuleren?

Voor het annuleren van de bestelling, kun je gebruik maken van het herroepingsrecht. Houdt er rekening mee dat het herroepingsrecht niet opgaat als je een zakelijke klant bent. Maak via het klantaccount een helpticket aan en geef aan welk product je wenst te annuleren.

Hoe kan ik mijn opslag account downgraden?

Een downgrade van je opslag account kan je via het klantaccount op de volgende manier aanvragen:

  • Log rechtsboven in op het klantaccount (rechtsboven in dit scherm)
  • Klik op ‘Helpticket opgeven’
  • Selecteer de afdeling ‘Verkoop’
  • Geef aan om welk backup account het gaat